Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آغاز ثبت اطلاعات املاک و اسکان برای تمامی مردم از جمله مالکان شهری، روستایی و مستاجران باید به صورت کامل تمامی اطلاعات ملکی خود را ثبت کنند.

یکی از سوالات پر تکراری که از ۱۹ فروردین ماه تاکنون توسط بسیاری از مردم پرسیده شده است، مربوط به واحدهای مسکونی است که چندمالک دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سوال در بین آن ها به این صورت پرسیده شده است که "افرادی که خانه های آن ها چند دانگش به نام همسر با فرزند است باید چگونه در سامانه املاک و اسکان ثبت نام کنند؟" سوال: ثبت اطلاعات منازلی که دارای چند مالک است چگونه است؟ محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار مسکن و شهرسازی باشگاه خبرنگاران جوان، در اینباره اینگونه پاسخ می دهد: ابهاماتی که بسیاری از هموطنان در ثبت اطلاعات املاک خود در سامانه املاک و اسکان با آن مواجه شده اند خانه‌های شریکی است که در این خصوص هریک از شرکا باید جداگانه مقدار دانگی که به نامشان است را ثبت کنند.

معاون مسکن و ساختمان با بیان اینکه برای این موضوع ثبت نام کنندگان به هیچ عنوان نگران نباشند چرا که در سامانه املاک و اسکان در هنگام ثبت اطلاعات از فرد می پرسند که چند دانگ از ملک به نام شما هست؟ گفت: زمانی که اطلاعات فرد اول در سامانه amlak.mrud.ir ثبت می شود، اطلاعات سایر اشخاص حذف می شود. در این زمینه هر نفر باید جداگانه اطلاعاتش را درج و در بخش میزان مالکیت مقدار دانگی که به نامش است را قید کند.
او با بیان اینکه سیستم پاسخگویی آنلاین در سامانه وجود دارد، افزود: مواردی هم با اخذ توضیح، بررسی و اعلام نتیجه می شود.  یکی دیگر از موضوعات این است که امکان ویرایش اطلاعات بعد از ثبت نهایی وجود ندارد؛ بنابراین لازم است در وارد کردن اطلاعات خود دقت لازم را به عمل آورید.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی توضیح داد: هر فرد و اعضای خانواری که در ملک مسکونی ساکن هستند ولی ملک به نام فرد دیگری سرپرست خانوار ملک خود را ثبت می کند. سوال: ثبت نام ملکی که مالک آن متوفی است چگونه انجام می شود؟ محمود زاده همچنین در پاسخ به این سوال که اگر مالک یک ملکی فوت کند تکلیف ورثه چه خواهد شد گفت: ورثه پس از انحصار وراثت اقدام به ثبت ملک می کنند.  واحدهای مسکونی که دارای سند مجزا و تفکیک شده هستند،  چگونه ثبت نام کنند؟

معاون مسکن وساختمان وزیر راه وشهرسازی درباره این موضوع که  واحدهای مسکونی  که دارای سند مجزا و تفکیک شده که توسط یک خانوار استفاده می‌شود باید مجزا ثبت شوند و اگر یکی از املاک اقامتگاه دوم تلقی نشود مشمول مالیات بر خانه خالی است هم گفت:  ملک خریداری شده که هنوز به مالک تحویل نشده است و در فاصله زمان خرید تا تحویل نهایی خالی بوده، چنانچه به میزان ۱۲۰ روز خالی و در اختیار مالک باشد، مشمول مالیات بر خانه خالی است. همچنین برای معافیت واحدهای وقفی استعلام از سازمان امور اوقاف و خیریه، ملاک است.

 محمود زاده با بیان اینکه چنانچه بهره‌بردار اطلاعات ملک را در سامانه درج نکند مالک می‌تواند با درج کد رهگیری اجاره‌نامه و یا شناسه سند و رمز تصدیق اجاره‌نامه رسمی خود از شمول مالیات خارج شود هم گفت: چنانچه محل سکونت فرد تغییر کرد باید ظرف مدت حداکثر یک ماه اطلاعات محل سکونت جدید خود را در سامانه املاک و اسکان، ثبت کند.

معاون وزیر راه وشهرسازی همچنین در پاسخ به این سوال که  درصورتی که بهره‌بردار اطلاعات ملک را در سامانه درج نکند، تکلیف مالک چیست هم گفت: مالک می‌تواند با درج کد رهگیری اجاره‌نامه و یا شناسه سند و رمز تصدیق اجاره‌نامه رسمی خود از شمول مالیات خارج شود.

 اگر محل سکونت فرد تغییر کرد، چه کاری باید انجام دهد؟

 او گفت: مالک اگر محل سکونت خود را تغییر دهد باید ظرف مدت حداکثر یک ماه باید اطلاعات محل سکونت جدید را در سامانه ثبت کند.

در پایان باید گفت؛ براساس این گزارش مالکان و ثبت نام کنندگان همچنین  در سامانه املاک و اسکان باید به نکاتی در هنگام ثبت نام توجه داشته باشند. برای ورود به سامانه لازم است با یک شماره همراه که مالکیت آن برای کدملی شما ثبت شده باشد وارد سامانه شوید.

همچنین متقاضیان برای ثبت واگذاری ملک در سامانه املاک و اسکان ضرورت دارد در کنار اطلاعات ملک در لیست املاک تحت مالکیت، گزینه ثبت واگذاری ملک انتخاب شود.

گفتنی است موجران باید واحدهای مسکونی خود را که در اختیار مستاجر است در قسمت افزودن ملک بعد از ورود اطلاعات ملک، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه "شخص دیگری ساکن است. " را انتخاب کرده و اطلاعات مستاجر  را در آن وارد نمایند.

همچنین چنانچه واحد مسکونی خالی نباشد و خالی نمایش داده شود وضعیت اقامت ملک خود را با انتخاب گزینه ثبت یا تغییر ساکن مشخص کنید. و وارد نمودن کد رهگیری برای ثبت فروش یا سکونت ملک الزامی نیست.

امکان ویرایش اطلاعات بعد از ثبت نهایی وجود ندارد. لازم است در وارد نمودن اطلاعات خود دقت لازم را به عمل آورید. ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir از روز پنجشنبه ۱۹ فروردین آغاز شده است. تمام سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی،   مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار مسکن سامانه املاک سامانه املاک و اسکان واحدهای مسکونی معاون مسکن ثبت نام کنند اطلاعات ملک ثبت اطلاعات اجاره نامه محل سکونت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۳۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند

اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پارس نیوز، با اشاره به ساماندهی و کنترل اجاره بها املاک مسکونی، اظهار داشت: در ماده 11 این طرح، امکان بسیار خوبی فراهم شده تا امور مربوط به معاملات خرید، فروش و اجاره در سامانه‌های الکترونیکی و بدون نیاز به حضور در دفاتر مشاوران املاک انجام شود.

وی در ادامه با اشاره به مزایای دیگر طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی ادامه داد: این طرح دارای نکات و ویژگی‌های بسیار خوبی است که امیدواریم دولت بعد از تایید شورای نگهبان و ابلاغ، تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند. از جمله ویژگی های این طرح مداخله دولت برای تعیین سقف متعادل افزایش اجاره بهاست در مواردی که نرخ تورم مسکن افزایش پیدا می‌کند تا حقوق مستجر و موجر حفظ شود.

شاکری در رابطه با تقابل این سامانه‌ها با فعالیت دفاتر ثبت اسناد و مشاوران املاک تصریح کرد: این سامانه ها با دفاتر مذکور رقابتی نداشته و تنها به عنوان تسهیلات اختیاری و کاملا به روز در کنار دفاتر اسناد رسمی در اختیار مردم قرار داده شده و منجر به تعطیلی مراکز یاد شده نمی‌شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: هم اکنون این تجربه برای سامانه املاک و اسکان با عنوان "سامانه خودنویس" انجام شده و مردم خود مختار هستند برای ثبت قراردادهای خود به دفتر مشاوران املاک مراجعه و یا از این سامانه استفاده کنند. تاکنون نیز بیش از 180 هزار قرار داد در این سامانه ثبت شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی ایجاد سامانه‌ها اکترونیکی را در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک قرار دادیم تا تمامی ملاحظات قانونی و نظارتی در آن دیده شده و قوانین حاکم اعمال کند و از توسعه قراردادهای دستی و  قولنامه‌ای غیر استاندارد جلوگیری شود. این یک اتفاق رو به جلو و یک امکان مناسب برای مردم بوده در که در طرح مذکور دیده شده است.

دیگر خبرها

  • چگونه بعد از فوت متوفی، از دارایی کامل او باخبر شویم؟! + فیلم
  • طرح پلاک کوبی املاک مسکونی و تجاری شهرستان بردسکن اجرا می‌شود
  • فرصت ۱۵ روزه مشاوران املاک برای دریافت شناسه یکتا
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند! / ابوالفضل نوروزی مطرح کرد
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • خبر خوش برای مستاجران